Subaru Klub Danmark
 
Forums

Moderator: kbjoernskov, Scooby
Forfatter Indlæg
Scooby
tir sep 19 2006, 14:50 Udskriv
Formand - Jesper Bagh
Scooby
Tiltrådte: man jan 16 2006, 14:12
: Skibby
Indlæg: 5679
Flere danske rallyhold havde taget turen til Holland i den forgangne weekend for at deltage i Golden Tulip rallyet som kørtes for 25 gang der samtidig er en afdeling i Europa mesterskabs serien.

Ikke mindre end 133 tilmeldte hold dannede et imponerende startefelt og heri blandt var det danske Subaru rallyteam med Karl-Ã…ge Jensen & Hans Marx. I år deltager de ikke i den danske mesterskabsserie men kører i stedet udvalgte løb i udlandet.

Holdet havde fået start nr. 13 og seedet som bedste gruppe N bil, men lige det start nr. har tidligere være frygtet af Karl-Ã…ge.


- ? Lidt overtro er der og start nr. 13 har tidligere været ensbetydende med uheld for mig og hastighedsprøve nr. 13 har vi også et specielt ritual omkring, så det var absolut ikke det optimale start nr. vi har fået? udtalte en lidt bekymrende Karl-Ã…ge før starten.


Hastighedsprøve 1 blev meget hurtigt stoppet efter en afkørsel fra den topseedede Erik Wewers der total mistede bremserne og røg direkte igennem en chikane. Hastighedsprøve 2 var løbets længste på 22 km. Her var det så Karl-Ã…ge Jensen og Hans Marx`s tur til at miste bremserne.

- ?Allerede efter 7-8 km. går pedalen i bund første gang ved et vejbytte og vi fortsætter ligeud, heldigvis var der ikke en kanal her. Vi mister meget tid på den og den næste hastighedsprøve inden vi er tilbage ved servicemandskabet, hvor det kunne konstateres at venstre forhjuls leje var ødelagt, og hjulet sad helt løst. Uheldigt men alligevel har vi været meget heldige ikke at mistede hjulet inde på prøverne? , konstaterede Hans Marx ved servicepausen.

Reservedelen låner man sig frem til og er nu klar til at køre race, men næste prøve neutraliseres og derefter stoppes løbet totalt.

Uheldigvis var et hollandsk hold kørt alvorligt galt og bilen udbrændt. 2. køreren der var chaufførens kone sad fastklemt og døde. Forlydende dernede, sagde at chaufføren havde fået en del forbrændinger og var overført til et nærliggende hospital for dette.

Der udbredte sig en meget trist stemning og det var en rigtig afgørelse løbsledelsen traf, man så tydeligvis at mange af de hollandske kører var præget af uheldet. Motorsport er med stor risiko; men så tragisk et uheld her, har man ikke lyst til at kæmpe videre, der er andre ting i der er vigtigere i sådan en situation, var Karl-Ã…ges ræsonnement på aflysningen.

Tankerne går til den uheldige chauffør, deres 3 børn, familien, venner og hele teamet. De har en meget svær tid nu, har mistet kone, mor og god ven. Vi andre kan kun støtte dem i tanker og handling. Æret været hendes minde.

Subaru Rally Team Danmark.Tilbage til toppen

Gå til:

Powered by e107 Forum System


Proudly powered by e107 which is released under the terms of the GNU GPL License.